AllesArtikelen over kanker

Gaat Ceramide Chemo vervangen?

Volgens de laatste berichten zou de stof Ceramide Nanoliposoom Chemo en bestraling kunnen vervangen. Dit zou natuurlijk een geweldig bericht kunnen zijn voor al die mensen die Chemo en of bestraling moeten ondergaan. Sinds 2005 zijn er onderzoeken gedaan en sinds korte tijd is er ook toestemming gegeven om deze stof op mensen uit te testen. Het bedrijf Keystone Nano is de grondlegger achter deze uitvinding.

Richt zich enkel op kwaadaardige cellen

Het verschil tussen de huidige methode om kanker te genezen en Ceramide is dat de laatstgenoemde stof zich enkel richt op de zieke cellen de gezonde cellen worden intact gelaten. Dit bespoedigt het genezingsproces waardoor de patiënt zich weer veel sneller beter voelt. Dat Ceramide kankercellen dood is al langer bekend maar mocht alleen nog niet op mensen getest worden. Ter beveiliging en versteviging van deze stof is er een extra laagje op de stof aangebracht, een soort van vettig laagje.

Bijwerkingen niet negatief

Er zijn tot op heden geen negatieve bijwerkingen geconstateerd en dat is positief nieuws. De reguliere Chemo of bestraling zorgt helaas vaak voor veel vervelende bijwerkingen zoals haaruitval, ernstige vermoeidheid en zenuwpijnen. Nanoliposoom zou voor velen een hele goede vervanger kunnen zijn.

Op de lange termijn

Ook vele jaren na het volgen van een chemo kunnen er nog problemen ontstaan als gevolg van een behandeling. Deze nasleep kan veel negatieve gevolgen hebben, waaronder bijvoorbeeld nierschade of geheugenproblemen. Adviezen om deze schadelijke gevolgen enigszins te kunnen voorkomen zijn onder andere voldoende in beweging blijven, minimaal anderhalve liter per dag te drinken en genoeg vitamine D en Calcium gebruiken.

Onderzoeker Mark Kester

Aldus onderzoeker Mark Kester, Co founder van Keystone Nano hoeft het immuunsysteem niet langer door chemo of bestralingen beschadigd te worden en dat is goed nieuws!