AllesArtikelen over kanker

Chilipepers vernietigen kankercellen

Wetenschappers van de Ruhr universiteit Bonchun (Duitsland) hebben vastgesteld dat stof die voorkomt in chilipepers, kankercellen vernietigd. De onderzoekers kweekte cellen en troffen daar een aantal geurreceptoren in aan. TRPV1 was daar een van welke werd geactiveerd door het stofje capasaïcine. Dit stofje is een alkaloïde dat op de tong de nociceptoren stimuleert wat vervolgens zorgt voor pijn en hitte (branderig gevoel). De stof komt ook voor in sommige paprikasoorten maar vooral in rode pepers en chilipepers. Pepers en paprika’s staan bovendien bekend om de hoge dosis vitamine C. Een chili peper bevat 182% van de ADH en de gele paprika bevat 569% van de ADH. Stukken meer dus dan de sinaasappel die 60% van de ADH verzorgt.

Door veel en vaak pepers te eten kunnen verschillende kankersoorten, waaronder borstkanker, bestreden worden.

Het onderzoek

microscoop-onderzoek-kankerTijdens het onderzoek werden de receptoren geactiveerd en nam de snelheid van de celdeling af. De kankercellen stierven zelfs na enige tijd helemaal af. Onderzoeker Hanns Hatt zei dat wanneer we de TRPV1 receptoren in een specifiek medicijn kunnen activeren, dat het kan leiden tot een medicijn tegen kanker. Wat hij hieraan toevoegde was dat het eten van chili pepers niet voldoende werkt.

Capsaïcine

capsaicineDe stof capsaïcine, welke voor de pittige smaak bij pepers zorgt, stopt de groei van kankercellen. Naast de kankercellen die bij borstkanker voorkomen, dood de stof ook de cellen die aanwezig zijn bij alvleesklierkanker, botkanker en darmkanker, zonder de normale en gezonde cellen te beschadigen. Eerdere studies hebben aangetoond dat een vergelijkbare stof genaamd arvanil erg effectief was bij muizen welke een hersentumor hadden.